Renovering av kulturfasad i Stockholm

 

Utsmyckad fasad i centrala Stockholm

Vi jobbar brett med renovering av större fasader då vi kan ta hand om den putsade fasaden och det som hör till den yttre renoveringen. Det förekommer t ex att vi i samband med en fasadputs även byter eller renoverar fönster, sköter plåtarbeten och rena målerijobb.

utsmyckning

Detaljer på fasad

Men låt oss fokusera på de mer komplexa fasaderna för ett ögonblick, vi har spetskompetens som klarar renoveringar av de mest komplicerade kulturfasaderna där det i många fall finns utsmyckningar som är k-märkta och behöver renoveras varsamt och med ett resultat som kan mäta sig med ursprunget. I Stockholm finns ett stort antal fasader som har en högre grad av komplexitet. Fasader som kan ha allt från lejonhuvud till örnar som invävda i fasaded vilket för oss gör fasadrenoveringen till riktigt givande utmaning. Vi vågar sticka ut huvudet och be om denna typ av jobb då vi har rätt kompetens kopplad till företaget.

Det sagt så behöver inte kulturfasaden vara så komplicerad som när den har lejonhuvuden som ska renoveras, det handlar oftast om att en fasad har andra sorters utsmyckningar så som flerformade lister, särskilt utformade putsade foder runt fönster, pelare med målad marmorering o s v. Utmaningarna är sällan förstora eller för små.

Som ni ser på bilden så gör vi utformningar under takfoten, under fönstren eller t ex mer konstnärliga dekorationer på en fasad. Våra medarbetare har arbetat med denna typ av fasadrenovering väldigt många gånger under de senaste fem årtiondena vilket borgar för att vi kan vår sak. Du kan hitta fler exempel i vårt bildgalleri.

Har du en kulturfasad som du är i behov av hjälp med och vill du veta hur vi kan hjälpa dig så är du välkommen att kontakta oss eller fyll i vårt formulär för en kostnadsfri offertförfrågan.