Vi utför tilläggsisolerings­arbeten i Stockholm

Om du befinner dig i Stockholmsområdet och behöver hjälp med tilläggsisolering är du alltid välkommen till oss på BBM Fasadputs. Vi har kunnig personal och mångårig erfarenhet av isolering och vi utför ett arbete där vi sätter kvaliteten först.

Det finns flera olika anledningar till varför du bör titta närmare på din isolering – i synnerhet om du bor i ett äldre hus. Det finns nämligen flera fördelar med att förnya tilläggsisoleringen då det bland annat innebär att du kommer att spara pengar på värmekostnader. Dessutom kommer även miljön att tacka dig. Vi vill mer än gärna hjälpa dig på vägen.

Spara energi

Du kan prova på ett tilläggsisolera på egen hand men vi rekommenderar att du låter erfarna yrkesmän ta hand om ett sådant komplicerat arbete. Det finns nämligen en hel del olika saker att tänka på samband med tilläggsisoleringen av ett hus. Bland annat är det viktigt att det finns en god ventilation för att det ska komma in fräsch och frisk luft i hemmet.

Har du funderat på om det vore dags att ta tag i fasaden och rusta upp den kan det vara vettigt att du passar på att tilläggsisolera i samma veva och även då kan vi stå till din tjänst. Genom att tilläggsisolera utvändigt kommer din isolering att bli både effektiv och fuktsäker och med en ny fasad får ditt hus ett helt nytt utseende!

Även om det kostar en hel del att tilläggsisolera ett äldre hus kommer det som sagt att innebära att du sparar energi då huset värms upp och därmed minskar också elkostnaderna. 

Inre eller yttre

Vanligtvis rekommenderas det att tilläggsisolera husets fasad eftersom en tilläggsisolering på insidan kan innebära framtida problem med fukt på grund av att den gamla ytterväggen kommer att bli kallare än den var tidigare. Detta kan sedan innebära att huset drabbas av mögel och plötsligt blir resten en dyr historia. Vi har den kunskap som krävs för att arbetet ska bli korrekt utfört. Därför erbjuder vi också 5 års garanti på vårt arbete. 

Tänk på

När det gäller tilläggsisolering kan det också vara vettigt att se över taket och vinden samt dina fönster. Fördelen med att tilläggsisolera vinden är för att värmen som bekant försvinner uppåt i ett hus och då hindrar isoleringen värmen från att göra det samt att fukt stoppas. Även här är det viktigt med god ventilation.

Om du har bestämt dig för att det är dags att renovera fasaden och utföra en tilläggsisolering är du välkommen att skicka in en offertförfrågan till oss på BBM Fasadputs där du beskriver ditt ärende. Därefter återkommer vi så fort vi har möjlighet. Du kan även nå oss via telefon och e-post om du har några eventuella frågor eller funderingar angående tilläggsisolering och våra tjänster inom detta område.

En annan sak du bör tänka på är att om du planerar att du vill renovera fasaden och kanske till och med byta dina fönster är att du behöver ansöka om bygglov.

Vad är tilläggsisolering?

Tilläggsisolering är en smart investering med många fördelar. Du kan spara pengar på uppvärmning och kylning, skapa ett jämnare inomhusklimat med mindre drag, och få en tystare inomhusmiljö när ljud utifrån dämpas. Dessutom ökar värdet på din fastighet, och du bidrar till en mer hållbar miljö.

Utvändigt eller invändigt?

Att tilläggsisolera fasaden utvändigt är den mest effektiva metoden. Förutom förbättrad isolering, kan du förnya fasadens utseende med nya material och färger. Du skapar också en luftspalt som ventilerar bort fukt och är skyddande mot mögel.

Det finns olika isoleringsmaterial, som mineralull, EPS och XPS. Vilket som passar dig bäst beror på din budget, dina behov och husets konstruktion. För bästa resultat, låt en erfaren och certifierad entreprenör sköta arbetet för att undvika problem med fukt och mögel.

Sammanfattningsvis är tilläggsisolering en klok investering för dig som vill spara pengar på energi, öka komforten i ditt hem och bidra till miljön. Genom att tilläggsisolera fasaden utvändigt kan du uppnå alla dessa mål, samtidigt som du förbättrar fastighetens utseende och värde.