Om BBM Fasad

Vi hjälper bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag med balkongrenovering från start till mål. Vi har Kompetensklass 1U för platsgjutning av betong. Vi tillhandahåller en 5 årig garanti på våra arbetsplatser via BRIM.

BBM Fasadputs utför följande tjänster

Vi är specialiserade på mur och putsarbeten. Så ring oss på 08 552 40490 för att prata med någon utav våra experter.

Balkongrenoveringar

När det gäller balkonger av betong utför vi: Renovering, Omgjutning, Utökning, Impregnering och ytbehandling samt byten och renovering av balkongfronter/räcken Fönsterrenoveringar

Målningsarbeten

Plåtarbeten

Balkongarbeten


Kontakta oss på 08 552 40490 så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda

Företagets historia

För femton år sedan startades BBM. Namnet BBM kommer från att grundarna Björn, Benny och Henrik Matseus inte hade bättre fantasi än att använda sin egna namn. Men de senaste tio åren har Benny drivit BBM själv och byggt upp det till vad det är idag. Från och med 2019 så är det svärsonen Andreas och dottern Karolina som driver företaget. Även sonen Johan är med och som kuriosa kan vi berätta att Benny startade sin första murarfirma samma år som sonen Johan föddes för 45 år sedan.

Idag finns grundaren Benny med som mentor, han började sin karriär redan på 60-talet som murare då han arbetade som murarlärling åt sin far. Det var faktiskt på 60-talet man började med stänkputs. Den kom till på grund av att när man lagade slätputsen och för att få en estetisk lik yta. Vi frågar Benny vad han minns från den tiden och om det är någon skillnad på hur man arbetade då. 

Ny puts på gammal fasad hur gjorde man?

Först riktades grovputslagret med vattenpass och sedan avjämnades grovputsen med bräda. Mellanrummet mellan kvaderstenarna fylldes inte ända ut. Grovputsen fick sedan stabilisera sig några timmar innan finputsen fördes på. Sedan vattnade man.

Finputsen fördes på med grov ursparning för kvadratprofilering. Därefter spikades plywoodskivor över finputsen i format något mindre än vad kvadratstenarna skulle bli. Fördjupningarna mellan skivorna drogs ut ed bräda som på bilden.

Sedan finputsade man inne i profilerna och drog med mall för att få det slutliga utseendet.

Sedan plywoodskivorna tagits bort så lagade man spikhålen med finputs.

Benny med sin far (Falukorven) utför lagningar på fasad vid Nockeby Torg på 1960-talet.

Ställningarna ser inte riktigt likadana ut nu som då. Men annars är mycket sig likt och vi är tacksamma för att vi har den här kompetensen.