Fasadmålning Stockholm

De flesta människor tycker om när någonting tilltalar deras ögon så som till exempel en husfasad. Men för att en husfasad ska ge ett trevligt och fräscht intryck krävs det underhåll och omsorgsfullt arbete. Då vi utför fasadrenoveringar av flerbostadshus så finns vi även som stöd då ni gör erat val av färg som huset skall målas i. I samband med att vi putsar er fasad kan vi självklart hjälpa till med målning av träpartier under takkant eller kanske ett mindre trähus på innergården. Vi jobbar inte med renovering av småvillor. 

Klimatet påverkar

I Sverige är klimatet relativt hårt och det påverkar så klart också husfasaderna. Väder och vind biter på färgen oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller blåst. Det är alltså inte så konstigt att fasaden behöver målas om och fräschas upp emellanåt.

För att den nya färgen som ska målas på din fasad behövs som sagt ett visst underarbete genomföras. Då kommer fasadfärgen att hålla bättre mot det varierande klimatet här i Norden och du kommer att kunna vänta flera år innan det är dags för en ny fasadmålning. Vi har flera års erfarenhet av fasadmålning och du kan känna dig trygg när du anlitar vår kunniga personal.

Tidskrävande arbete

I och med de förberedelser och det förarbete som krävs innan en fasadmålning är det nog många som drar sig för att komma i gång och göra en fasadmålning. Det tar nämligen en viss tid och energi i anspråk. Så istället för att du själv ska slita med tvättning, utlagning av puts och målning kan du anlita oss på BBM Fasadputs. Då utför vi arbetet åt dig så att du kan njuta av er fasad på nytt.

Det som i princip är det viktigaste inför en fasadmålning är faktiskt förberedelserna. Anledningen till detta är för att grunden bestämmer hur bra färgen som sedan målas på kommer att hålla. Arbetsprocessen börjar med en noggrann fasadtvätt. När fasaden är ordentligt rengjord eller nerknackad och reparerad kommer den gamla färgen att tas bort så att ytan blir jämn och fin innan färgen målas på.

När arbetet har kommit så här långt är det dags för själva målandet av fasaden och att välja en ny färg till fasaden kan vara nog så svårt. Det blir inte mycket lättare då färgproverna oftast är små och inte ger något större intryck angående huruvida det kommer att se ut på väggen. Därför kan det vara bra att köpa ett par prover och testa sig fram. När du har kommit fram till vilken färg du önskar måla fasaden i ser vi till att resultatet blir snyggt, noggrant och professionellt.

Skicka offertförfrågan

Oavsett om du känner dig osäker på hur du ska måla om fasaden eller om du helt enkelt inte orkar finns BBM Fasadputs ett telefonsamtal bort. Eller ett mejl bort om du föredrar det. Du kan även skicka in en offertförfrågan där du fyller i de efterfrågade uppgifterna och anger att din önskade tjänst är ”målning”. Sedan återkommer vi så fort som möjligt till dig med riktlinjer för vad det skulle kosta.