Fasadmålning Stockholm

De flesta människor tycker om när någonting tilltalar deras ögon så som till exempel en husfasad. Men för att en husfasad ska ge ett trevligt och fräscht intryck krävs det underhåll och omsorgsfullt arbete. Då vi utför fasadrenoveringar av flerbostadshus så finns vi även som stöd då ni gör erat val av färg som huset skall målas i. I samband med att vi putsar er fasad kan vi självklart hjälpa till med målning av träpartier under takkant eller kanske ett mindre trähus på innergården. Vi jobbar inte med renovering av småvillor. 

Klimatet påverkar

I Sverige är klimatet relativt hårt och det påverkar så klart också husfasaderna. Väder och vind biter på färgen oavsett om det är gassande sol, regn, snö eller blåst. Därför behöver fasaden målas om och fräschas upp emellanåt genom bättringsmålning eller komplett målning av fasad.

För att den nya fasadfärgen ska hålla bättre mot det varierande klimatet här i Norden, krävs ett visst underarbete innan målningen. Med korrekt förberedelse kommer fasadmålningen att stå emot klimatet längre, och du kan vänta flera år innan det är dags för nästa bättringsmålning eller omålning av fasad. Vi har flera års erfarenhet av fasadmålning och bättringsmålning, och du kan känna dig trygg när du anlitar vår kunniga personal.

Tidskrävande arbete

I och med de förberedelser och det förarbete som krävs innan en fasadmålning är det nog många som drar sig för att komma i gång och göra en fasadmålning. Det tar nämligen en viss tid och energi i anspråk. Så istället för att du själv ska slita med tvättning, utlagning av puts och målning kan du anlita oss på BBM Fasadputs. Då utför vi arbetet åt dig så att du kan njuta av er fasad på nytt.

Det som i princip är det viktigaste inför en fasadmålning är faktiskt förberedelserna. Anledningen till detta är för att grunden bestämmer hur bra färgen som sedan målas på kommer att hålla. Arbetsprocessen börjar med en noggrann fasadtvätt. När fasaden är ordentligt rengjord eller nerknackad och reparerad kommer den gamla färgen att tas bort så att ytan blir jämn och fin innan färgen målas på.

När arbetet har kommit så här långt är det dags för själva målandet av fasaden och att välja en ny färg till fasaden kan vara nog så svårt. Det blir inte mycket lättare då färgproverna oftast är små och inte ger något större intryck angående huruvida det kommer att se ut på väggen. Därför kan det vara bra att köpa ett par prover och testa sig fram. När du har kommit fram till vilken färg du önskar måla fasaden i ser vi till att resultatet blir snyggt, noggrant och professionellt.

Skicka offertförfrågan

Oavsett om du känner dig osäker på hur du ska måla om fasaden eller om du helt enkelt inte orkar finns BBM Fasadputs ett telefonsamtal bort. Eller ett mejl bort om du föredrar det. Du kan även skicka in en offertförfrågan där du fyller i de efterfrågade uppgifterna och anger att din önskade tjänst är ”målning”. Sedan återkommer vi så fort som möjligt till dig med riktlinjer för vad det skulle kosta.

Material, färger och förberedelsearbete

Fasadmålning är en viktig del av underhållet och estetiken för alla byggnader. Vi på BBM Fasadputs är specialister på fasadmålning i Stockholm och närliggande områden som exempelvis Solna, Bromma, Sollentuna med flera och erbjuder en helhetslösning från förberedelse till slutförande.

Här är en översikt över hur vi arbetar med fasadmålning.

Material och färger

Valet av material och färger är avgörande för en lyckad fasadmålning. Vi använder högkvalitativa material som är anpassade för olika typer av fasader och klimatförhållanden. 

Material

  • Akrylfärg – Hållbar och flexibel, passar bra för både trä- och putsfasader. Den tål olika väderförhållanden och behåller sin färg länge.
  • Silikatfärg – Idealisk för mineraliska underlag som betong och kalkputs. Den är diffusionsöppen och låter byggnaden ”andas”.
  • Silikonhartz – Kombinerar fördelarna med akryl och silikatfärg. Den är vattenavvisande och har hög ånggenomsläpplighet, vilket minskar risken för fuktskador.
  • Oljefärg – Traditionellt använd på träfasader. Den har god inträngningsförmåga men kräver längre torktid och mer underhåll.

Vi erbjuder ett brett urval av färger för att ge din byggnad det utseende du önskar, samtidigt som vi säkerställer långvarigt skydd.

Färger

  • Färgsättning – Vi hjälper våra kunder att välja färger som inte bara förbättrar byggnadens utseende men också kompletterar dess omgivning. Vi använder färger från ledande leverantörer som erbjuder ett brett spektrum av nyanser och hållbarhet.
  • Skydd och hållbarhet – Våra färger är noggrant utvalda för att ge långvarigt skydd mot UV-strålar, regn, snö och föroreningar. De är också miljövänliga och har låg VOC (Volatile Organic Compounds).

Förberedelsearbete

Förberedelsearbetet är en kritisk del av fasadmålningsprocessen. Genom noggrann rengöring och reparation säkerställer vi att färgen fäster ordentligt och håller länge.

Fasadtvätt – Innan målning påbörjas, rengörs fasaden noggrant. Vi använder högtryckstvättar för att avlägsna smuts, mögel, alger och gammal färg. Detta säkerställer att den nya färgen fäster ordentligt och håller längre.

Reparationer – Eventuella sprickor och skador i fasaden lagas innan målning. För putsade ytor applicerar vi ett nytt lager puts om det behövs. För träfasader byter vi ut skadade brädor och slipar ytan.

Grundmålning – För att säkerställa optimal vidhäftning och täckning, applicerar vi en grundfärg som passar underlaget. Grundmålningen hjälper också till att förhindra fuktinträngning och ger en jämn yta för toppfärgen.

Målningsprocessen

Vi arbetar noggrant och systematiskt för att säkerställa att slutresultatet blir av högsta kvalitet. Vår målningsprocess är utformad för att ge ett långvarigt och estetiskt tilltalande resultat.

Toppmålning – När förberedelserna är klara applicerar vi toppfärgen i två eller flera lager, beroende på material och kundens önskemål. Vi använder antingen sprutmålning, rullmålning eller penselmålning, beroende på fasadens struktur och detaljer.

Slutkontroll – Efter att målningen är klar genomför vi en noggrann inspektion för att säkerställa att arbetet uppfyller våra höga kvalitetsstandarder. Eventuella justeringar görs för att säkerställa ett perfekt resultat.

Underhållsplan – Vi erbjuder även underhållsplaner för att säkerställa att din fasad förblir i bästa skick under många år framöver. Regelbunden kontroll och mindre reparationer kan förlänga livslängden på målningen och hålla byggnaden snygg och skyddad.

Byggnader vi arbetar med

BBM Fasadputs specialiserar sig på fasadmålning av större byggnader och kommersiella fastigheter. Vi arbetar med:

  • Bostadsrättsföreningar
  • Kommersiella fastigheter
  • Offentliga byggnader
  • Historiska byggnader

Vi utför inte renovering av småvillor, utan fokuserar på större projekt där vår expertis och resurser kommer till sin rätt.