Fasadrenovering i GröndaL

Renovera fastighetens fasad i Gröndal med erfarna hantverkare inom fasadrenoveringar.

Restaurera en k-märkt fasad

I många fall vill man bevara byggnadens karaktär, då krävs entreprenör som kan de äldre fasadsystemen i kombination med kunskap om de nya system som finns för att få ett troget återställande. 

Vaskolit, fasad och socklar

Vaskolit är något som fortfarande sitter på många socklar och är ett fasadmaterial med synlig ballast(sten). Utseenden och färgen styrdes av vilka sorters sten som fanns i putsen.

Idag finns inte systemet kvar, vi använder då produkten StoSuperlit® för att laga eller helt putsa om en sockel. Den produkten ger ett resultat som är svårt att skilja från originalet. Nytt och fräscht med bevarande av det gamla och kulturellt signifikanta.

Actikon

Actikon var ett system som inte skiljer sig så mycket från Vaskoliten, d v s med synlig naturstenskross. Vilken mix av stensorter som användes i stenkrossen påverkar vilken färg fasaden eller sockel får. Sto har ett 10 tal olika färger så att det går att få en nyans och utseende som passar er hus och som återskapar historiska utseendet.

Förarbete är A och O

Det är långt ifrån alla fasadfirmor som behärskar denna typ av fasadsystem och det kan lätt se slarvigt ut och förarbeten inte är 110 %. Grunden skall vara mycket slät och helt omputsad för att minska risker för framtida sprickor och för att Superliten skall kunna göras plan och snygg.

Ett hantverk som kräver precision, slutfinishen kräver att muraren tar gott om tid på sig och arbetar ut materialet så sten fördelas rätt och ytan blir slät. Precis som originalfasaden var en gång i tiden.