Fasadrenovering i Täby

På bilden ser du ett projekt där vi renoverat ett hus med enstegstädad fasad. Till höger är det renoverat och till vänster hade vi inte börjat ännu. En före och efterbild helt enkelt. 

Fasadrenovering före och efter

På huset du ser ovan är fasaden renoverad på höger sida och skall renoveras på den vänstra sidan. 

Relativt modernt hus

Huset är byggt i början av 00-talet och hade en så kallad enstegstätad fasad med flera svaga punkter som nu har åtgärdats. Bl a så har marken runt huset grävts upp och ny sorts isoleringssystem ersatt det gamla. Ett nytt tvåstegstätat system från STO. Även strukturen på sockeln har förändrats så den inte skall vara lika mottaglig för alg-påväxt.

Fasadrenoveringen omfattade även delar som bytts mer eller mindre in till innerväggen för att den nya fasaden skall hålla tätt under lång tid framöver.

Huset är en del i ett större område i Täby som vi renoverat under ett antal år.

Kunskap, erfarenhet och utbildning

För att lyckas med denna typ av komplicerade fasadrenoveringar har det krävts en mycket noggrann planering och även stor kunskap på området enstegstätad fasad.

Även om kunskapen redan fanns i bolaget innan projektet drogs igång så har vår personal som lett arbetena även utbildat sig specifik för de tvåstegstätade fasadsystem som ersatt det gamla enstegstätade.

Balkongrenovering

Även balkongerna hade läckage på sina platser och har tätats och även fått nytt tätskikt på ytan.

Balkongerna har även fått ny fasad in till innervägg och nya och täta plåtar som är uppdaterade till 2017 år standard.