Fasadrenovering i Bromma

Putsade fasader vi kan traditionell puts, åtgärder vid enstegstätade fasad balkonger och andra utvändiga byggnadskomponenter.

Med kunskap från 60-talet

Hos oss arbetar personer med kunskap som sträcker sig över ett halvt sekel i samverkan med hög utbildningsnivå på för fasad och betongarbeten.

Det traditionella smalhuset

Från sent 20-tal fram till 50-talet byggdes de så kallade smalhusen som är vanligt förekommande i Bromma. Huset byggdes för att möte den då stora bostadsbristen och gjordes 10 meter bred mot innerstadens 15 meter. Husen är va 40 meter långa och blir därför relativt lång-smal och därav namnet.

Smalhuset byggdes initialt främst i tegel men kom även att byggas med lättbetongblock.

Vi renoverar alltid ett antal smalhus varje år och kan dessa mycket väl.

Kulturfasader

Även om det inte är allt för många till antalet så finns kulturfasader i Bromma, kulturfasader har oftast utsmyckningar så som lejon, rosor eller annan dekoration putsade i fasaden.

Fasaden har alltså mer konstverk i sig och här krävs en hög grad av specialiserad kunskap och erfarenhet för att få till rätt resultat.

Genuint intresse, våra projektledare lyser sällan upp så som när det dyker upp projekt av denna natur och när det finns en vilja att restaurera mer än renovera.

Balkonger

Att göra en bedömning av renoveringsbehovet på en balkong är inte alltid så lätt.

Vi hjälper er att hitta rätt renovering och eller föreslår en omgjutning, som inte alltid behöver vara det kostsammare alternativet.

Självklart hjälper vi även till med renovering av balkongräcken eller med installation av nya.